Jeg er arbejdsbien - ikke spradebassen, der kaster sig over ligegyldige sager for at få opmærksomhed.

 
 
 

En ualmindelig pige


Fra en særling, der ikke gik til bal, til erfaren EU-politiker, til ambassadørfrue og campaigner i London. Karin Riis-Jørgensens historie begynder i Revninge ved Kerteminde.

 

Karins far har formentlig været bekymret for sin datter. Ikke at han gennem tiden har vist det særligt tydeligt - tværtimod har han altid støttet Karin. Alligevel kom en skjult bekymring frem, da en meget ung Karin kunne fortælle, at hun nu havde fundet manden i sit liv - en ung fuldmægtig i Udenrigsministeriet, hvor hun selv arbejdede som studentermedhjælp.

"Da min far pludselig fældede en tåre, gik det op for mig, at han nok aldrig havde troet, at en pige, der ikke gad gå til bal, nogensinde ville finde sig en mand," fortæller Karin Riis-Jørgensen.

 

Det vigtigste valg

Hun indrømmer, at hun var lidt speciel som pige. Hun elskede at læse, var flittig i skolen - og havde ofte nok i sig selv.

Men manden fandt hun alligevel. De har to voksne børn og har for længst fejret sølvbryllup.

"Valget af livsledsager har for mig været det vigtigste i livet. Det er kommet før karriere, for min familie har altid været fundamentet for min karriere," fortæller Karin.

 

Politikeren

I EU-parlamentet er Karin kendt som den solide og erfarne arbejdshest, der kan klare de lange seje træk og som kender spillets regler og derfor kan holde fokus - også på de lange træk. Og endelig er hun også kendt som danskeren, der kæmper danskernes sag.

 

Selv om Karin nu forlader Europa Parlamentet, er hun ikke færdig med at arbejde for sine mærkesager. Arbejdet fortsætter, selv om formen bliver en anden. "Jeg har nydt hvert et minut af arbejdet i Parlamentet, men jeg glæder mig til at tage fat på et nyt kapitel, med lidt færre lufthavne og lidt mere tid sammen med min mand", siger Karin, som nu bosætter sig i London sammen med Birger Riis-Jørgensen, som er dansk ambassadør i den engelske hovedstad.

 

Karin Riis-Jørgensen om Karin Riis-Jørgensen

 

 - Hør Karin fortælle om sit liv, sine mærkesager og hør hendes yndlingsmusik

   www.dr.dk/P1/Serier/Sommergaesten_2009/Udsendelser/20090625145706.htm